Pamukkale
Teknoloji Transfer Ofisi
Bilginin Girişimciliğe Dönüşümü
Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi (Pamukkale TTO), 2010 yılında Pamukkale Teknokent çatısı altında kuruldu ve 2011 yılında başladığı faaliyetlerle dikkat çekti. 2014 yılında TÜBİTAK-TEYDEB 1601 Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Programı tarafından desteklenen 9 TTO’dan biri olma başarısını elde etti.
Pamukkale TTO olarak gerçekleştirmekte olduğumuz faaliyetler:
- Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri
- Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler
- Proje Geliştirme/Yönetim Hizmetleri (Üniversite Sanayi İş Birliği Faaliyetleri)
- Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri
- Girişimcilik ve Şirketleşme Hizmetleri
Vizyon
Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO), bölgesel ve ulusal sosyoekonomik gelişime önemli katkılarda bulunarak “Yerli ve Milli Üretim” inisiyatifini destekleyen, üniversite ortaklarımız başta olmak üzere, üretim ve hizmet sektörlerindeki işletmelerle ve inovasyon ekosisteminde yer alan diğer tüm katılımcılarla değerli işbirlikleri kurarak uluslararası alanda tanınan bir kurum olma hedefimizdir.
Misyon
Bilgiyi ekonomiye değer katan ürün ve teknolojilere dönüştürme sürecinde önemli bir arayüz olarak hareket ederek, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini güçlendiren bir ortamın oluşturulmasını, bilginin ekonomik değere kavuşturulması, girişimcilik ruhunun desteklenip teşvik edilmesi, hedef kitlemizin mevcut destek ve teşviklerden maksimum düzeyde faydalanabilmesi, teknolojik bilginin korunarak zengin bir Fikri ve Sınai Mülkiyet (FSM) portföyünün oluşturulması, bu portföyün etkin bir şekilde yönetilip ticarileştirilmesini amaçlar.
Pamukkale TTO
Amacı ve Faaliyetleri
Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri
Ar-Ge ve inovasyon odaklı resmi / özel sektör kuruluşları ile, akademisyenler ve öğrencilere yönelik, destek programları, üniversite-sanayi işbirliği, fikri sınai mülkiyet hakları, patent ve lisanslama, girişimcilik ve şirketleşme konularında eğitim, seminer, sempozyum, kongre, çalıştay, atölye çalışması vb. etkinlikleri düzenleyerek TTO farkındalığını artırıyoruz.
Üniversitelerin sahip oldukları altyapı ve kaynaklarını iş dünyasına tanıtıyoruz.
Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler
Ulusal ve uluslararası destek programlarından yararlanabilecek öğrenci, öğretim elemanı ve özel sektör temsilcilerini bilgilendirerek uygun hibe destek programı ile buluşturuyoruz.
“Mentörlük Destek Programı” ile daha önce proje başvurusu yapmamış veya başvuruları onaylanmamış öğretim elemanlarını, proje deneyimine sahip meslektaşları ile buluşturarak, danışmanlık desteği almalarını sağlıyoruz.
Proje fikri ile gelen öğretim elemanlarına proje hazırlama desteği sunuyoruz.
Proje Geliştirme/Yönetim Hizmetleri (Üniversite Sanayi İş Birliği Faaliyetleri)
Üniversitelerin sahip olduğu akademik bilginin, batma değeri ve teknolojisi yüksek ürün ve hizmete dönüşmesi amacıyla Ar-Ge projelerini hazırlayarak sanayide yürütülmesine aracılık ediyoruz.
- Sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek, Ar-Ge proje taleplerinin belirlenmesi için çözüm sağlayacak nitelikte akademisyenleri buluyor ve eşleştiriyoruz.
- Özel sektör kuruluşlarının, üniversitelerin laboratuvar altyapısından yararlanmasını sağlıyoruz.
- Özel sektör kuruluşlarına, Ar-Ge merkezleri oluşturulma konusunda danışmanlık hizmeti veriyoruz.
- Üniversite öğrencilerinin, iş dünyasını daha yakından tanımasına ve bitirme projelerinin özel sektörde uygulamalı olarak yapılmasına aracılık ediyoruz.
Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri
- Üniversitedeki araştırmacıların, yeni girişimcilerin, öğrencilerin ve Teknokent firmalarının patent başvurusu yapma konusunda bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi, bölgedeki ulusal ve uluslararası patent başvurularının sayısının artırılması ve ülkemizde fikri ve sınai hakların korunmasına katkıda bulunuyoruz.
- Pamukkale Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından yapılan buluş ve tasarımların koruma altına alınması ve takibini Pamukkale TTO aracılığı ile koordine ediyoruz.
- Öğretim elemanları, öğrenciler ve firmalar tarafından alınan patentlerin veya fikirlerin ticarileştirilmesi sonucu gelir elde edilmesi ve bu gelirin ilgili kurumlar tarafından paylaştırılmasını yürütüyoruz.
- Denizli-Türk Patent Sınai Mülkiyet Danışma birimi ve Pamukkale TTO-Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları birimi olarak Türk Patent ve Marka Kurumu ile koordinasyon içerisinde şehrimizdeki tüm danışanlara mentörlük hizmeti vermekteyiz.
Girişimcilik ve Şirketleşme Hizmetleri
- Start-up ya da spin-off şirketler kurmaları için teşvik ederek her aşamada destek sağlıyoruz.
- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından verilen girişimcilik hibe desteklerinden yararlanmaları için mentörlük programına alıyoruz.
- Şirket kuruluşu öncesi ön-inkübasyon (ön-kuluçka), şirket kuruluşu sonrası ise inkübasyon (kuluçka) hizmetinden yararlandırıyoruz.
- "Girişimcilik Programı" (GirişimPro) ile yeni ve yenilikçi iş fikri olan genç girişimcileri, özellikle yeni ve yüksek teknoloji alanlarında kendi işlerini kurmaları ve geliştirmeleri için destekliyoruz.